Miljö & Kvalitet

Miljö, säkerhet, trivsel & ekonomi i samverkan. Före varje uppdrag analyseras risker & ergonomi med vår arbetsmiljöplan som bas. Bild: Specialuppdrag åt Bohus

Arbetet med miljö & kvalitet genomsyrar hela vår verksamhet. Arbetsplatsen ska vara säker och uppgifterna utvecklande. Den ofrånkomliga påverkan som vi åstadkommer på naturen ska vara minimal och hela tiden strävar vi efter förbättring och effektivisering. Vi är bara ett litet specialistföretag det e sant. Men vårt mål är ändå att bidra så mycket vi kan med ett hållbart företagande till nytta för allt och alla runt omkring oss.

Alla medarbetare på Westra är utbildade för att på ett säkert och miljövänligt sätt kunna utföra sitt jobb med hög kvalitet. Vår policy för hållbart företagande är vår värdegrund. Den innebär att vi tar ansvar för kostnader, en respektfull laganda i gruppen samtidigt som den hjälper oss ha ett MindSet ut mot våra kunder där vi alltid ger dem bästa möjliga service.

Ladda ned vår Miljö & Hållbarhetspolicy – klicka här

Kvalitet

Vi är än så länge ett mindre företag och de ekonomiska musklerna tillåter just nu inte dyrare kvalitets certifieringar. Det betyder inte att vi gett upp, tvärtom. Den dagen vi kan certifiera oss ska vi vara redo. Redan nu jobbar vi aktivt med att kontrollera alla led för att hitta och göra förbättringar.
Vi jobbar tätt med stora företag som redan är certifierade inom tex ISO 9001, svanen mfl. Vi försöker aktivt möta dessa krav på oss och vi gör vårt yttersta för att hålla jämna steg med våra kunder & partners.


Säkerhet en självklarhet

Vi arbetar aktivt med att säkerställa en bra arbetsmiljö för anställda och omgivning. Riskanalyser görs vid varje arbete och vid höghöjdsjobb med maskiner tex nära trafik görs en extra omfattande riskanalys med åtgärder som vidtas innan och under arbete.

Ladda ner vår Arbetsmiljöplan – Klicka här
Ladda ner vårt formulär för Riskbedömning – Klicka här


Vårt förbättringsarbete

Verksamheten bygger på att du som kund ska vara nöjd. Därför utför vi löpande samtal, undersökningar och utvärderingar ihop med våra medarbetare & kunder under året. Detta fortgående ”samtal” ligger till grund för vårt kontinuerliga förbättringar. Har du tips på förbättringar vi bör, göra tveka inte att kontakta oss!
Mattias Hellmuth – Miljö & Kvalitetsansvarig. tfn 0736-181400


Miljövänlig fönsterputs & fasadtvätt

Vi letar ständigt efter förbättringar inom vårt verksamhetsområde och kikar speciellt på miljömålen i Agenda 2030. Vi utför fönsterputs och fasadtvätt med Ultra Rent vatten där vi filtrerar vatten genom granulat och slipper helt att använda kemikalier. Av de rengöringsmedel vi ändå använder till daglig fönsterputs är faktiskt 100 procent miljömärkta! Det är vi stolta över. Vi är naturligtvis långt från klara. Just nu jobbar vi för att minimera Co2 utsläpp genom nya alternativ tex, när vi arbetar med skyliftar eller transporterar tunga maskiner för fasadtvätt. Även minimera åtgång av papper och färgpatroner för utskrift i vår administration. Processen pågår ständigt.

Svanens krav på tex diskmedel – Klicka här
Länk till Sveriges målbild agenda 2030 – Klicka här
Länk till Naturskyddsföreningens Miljöguide – Klicka här


Så här jobbar Westra

Vi putsar såväl direktionen hos de största bolagen i Göteborgsområdet som hemma hos äldre via Hemtjänsten. Kommuner, företag och privatpersoner servas med fönsterputs via schemalagda abonnemang eller då och då mot avrop. En stor del av våra uppdrag utförs i samarbete med större städfirmor som hyr in oss som specialister på fönsterputs. Vi har fönsterputsare i vårt Team som älskat detta arbete ända sedan yrkeslivet startade 1998.